Ananas Bromelia

Ben je op zoek naar een bijzondere plant? Dan is de Ananas Bromelia een goede optie. Deze plant wordt ook wel de anti snurk plant genoemd, omdat hij volgens de NASA speciale eigenschappen heeft die kunnen helpen tegen snurken. Een perfecte plant voor in de slaapkamer dus! Met zijn tropische uiterlijk is het een opvallende verschijning. Je komt er direct van in ‘s zomerse sferen. De plant behoort tot de Bromelia familie en is ook bekend onder de naam Ananas Corona.

De Ananas Bromelia tegen snurken

Werkt de Ananas Bromelia echt tegen snurken? Hij heeft inderdaad eigenschappen die snurken kunnen tegengaan. Zo zijn er aanwijzingen dat deze plant meer zuurstof produceert dan andere kamerplanten. Het meest bijzondere is dat deze plant vooral ‘s nachts zuurstof produceert. De meeste planten doen dat namelijk overdag. Ook verspreidt hij een heerlijke geur die de luchtwegen opent. Daarnaast geeft de Ananas Bromelia het enzym bromeliane af. Deze sterke ontstekingsremmer wordt door sommige mensen in capsule-vorm ingenomen. Voeg al deze eigenschappen samen en je zou je snurk neigingen er best eens mee kunnen verminderen.

Het uiterlijk van de Ananas Bromelia

De Ananas Bromelia heeft een vrolijk, tropisch uiterlijk. Uit de steel in het middel groeit namelijk een kleine ananas. Deze is wat kleiner en donkerder dan de ananas die je in de supermarkt vindt, maar verder ziet hij er hetzelfde uit. Hij is trouwens wel een stuk minder lekker.

De Ananas Bromelia bloeit zo’n 3 tot 6 maanden, daarna sterft hij. Hij bloeit dus maar één keer. Je kunt daarna een nieuwe aanschaffen of, als je hele groene vingers hebt, een nieuwe kweken vanuit de uitgebloeide plant.

De herkomst

Je kunt de Bromelia overal in Midden- en Zuid-Amerika in het wild vinden. Oorspronkelijk komt de plant uit de regenwouden in Uruguay. De eerste resten die van de Bromelia werden gevonden zijn wel 30 miljoen jaar oud!

Verzorging

De Ananas Bromelia is geen moeilijke plant. Houd rekening met het volgende:

Standplaats
De Ananas Bromelia houdt van zon, maar in direct zonlicht krijgt hij het te warm. Zet de plant dus een eindje van het raam af. Worden de bladeren bruin of geel? Dan heeft de plant waarschijnlijk teveel direct zonlicht gehad. Tijd om hem te verplaatsen dus. De plant voelt zich het best bij temperaturen tussen de 15°C en 35°C.

Water geven
De Ananas Bromelia heeft niet heel veel water nodig. Eens per week is voldoende. Geef niet alleen water op de kluit, maar vooral ook in zijn hart. In de steel waar de ananas op groeit slaat de plant namelijk water op. Staat de plant in bloei? Benevel dan de bladeren ook af en toe. Als de plant te weinig water krijgt gaan zijn bladeren hangen.

Extra voeding
Je hoeft de Ananas Bromelia niet persé voeding te geven. Wil je hem toch iets extra’s geven? Doe dat dan eens in de twee weken en houd de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor kamerplanten aan. Hij heeft niet veel nodig. In de winter is extra voeding overbodig, omdat de plant dan in een soort winterslaap is.

Waar koop je de Ananas Bromelia?

De Ananas Bromelia is het hele jaar verkrijgbaar bij de meeste tuincentra, tuinwinkels en plantenwebshops.