Verzorging

De verzorging van de anti snurk plant is niet moeilijk

De anti snurk plant is geen moeilijke plant. Hij heeft weinig verzorging nodig en is daardoor geschikt voor mensen met minder groene vingers. Wil je het meeste uit je anti snurk plant halen? Dan zijn er wel wat dingen waar je rekening mee kunt houden.

Zo verzorg je de anti snurk plant

Standplaats

De anti snurk plant is geen enorme zonaanbidder. Hij krijgt graag flink wat licht, maar in de directe zon krijgt hij het te warm. Zet hem dus bij een raam, maar zet hem er niet direct voor. Je kunt zien of hij teveel direct zonlicht krijgt door te kijken naar de bladeren. Verkleuren die bruin of geel? Dan kun je hem beter wat verder van het raam afzetten. Temperaturen tussen de 15°C en 35°C vindt de anti snurk plant het fijnst.

Water geven

Het kost je niet veel tijd om de anti snurk plant te verzorgen. Hij heeft maar eens per week water nodig. Zorg ervoor dat je hem ook water geeft in zijn hart. In de steel waar de ananas op groeit slaat de anti snurk plant namelijk water op. Houd de grond licht vochtig, maar geef niet te veel water.

De plant is gewend aan de vochtige tropen en het is daarom goed om de bladeren af en toe met water te benevelen. Dan blijft de plant het mooist. Vraag je jezelf af of je wel genoeg water geeft? Kijk dan eens naar de bladeren. Als de plant te weinig water krijgt gaan deze namelijk hangen.

Extra voeding

De anti snurk plant heeft eigenlijk geen extra voeding nodig. Wil je hem echt in topconditie houden? Dan kun je hem eens in de twee weken wat voeding geven. Houd daarbij de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor kamerplanten aan. De anti snurk plant heeft niet veel nodig. In de winter is het beter om hem geen extra voeding te geven. De plant gaat dan namelijk in een soort winterslaap.

Ziektes

De anti snurk plant kan last krijgen van spint. Het helpt om de plant regelmatig te besproeien. Toch last van spint? Je kunt hier een ecologisch bestrijdingsmiddel tegen gebruiken.

Bloeitijd

De anti snurk plant bloeit maar één keer. Na een bloeitijd van 3 tot 6 maanden sterft hij en zul je hem moeten vervangen. Het is mogelijk om de anti snurk plant, nadat hij is uitgebloeid, te vermeerderen.

De anti snurk plant vermeerderen

Wil je de plant vermeerderen? Dat is niet gemakkelijk, maar wel mogelijk. De volgende stappen kun je doorlopen:

  1. Is de plant uitgebloeid? Dan ontstaat er een klein stekje aan de basis van de plant. Laat deze doorgroeien tot hij ongeveer 10cm is. Zorg ervoor dat de stekjes genoeg water krijgen, ook in de kelk.
  2. Verwijder de stekken, maar ben voorzichtig met de wortels.
  3. Plaats de stekken in een aparte pot en geef deze af en toe wat kamerplantenvoeding. Na een jaar is de plant bloeirijp.
  4. Is de plant bloeirijp? Dan kun je een schil van een appel in het hart van de plant stoppen en de plant afdekken met een plastic zak. Na 3 weken kun je de appelschil weghalen. Laat de plant dan nog 7 tot 17 weken afgedekt staan en de plant zal weer mooi in bloei staan.

Succes!