Ananas Corona

De Ananas Corona is een bijzondere plant. Niet alleen is het een opvallende verschijning, hij heeft ook eigenschappen die kunnen helpen tegen snurken. Het wordt daarom ook wel de anti snurk plant genoemd. De plant behoort tot de Bromelia familie en is ook bekend onder de naam Bromelia Ananas. Door zijn anti snurk eigenschappen is het een perfecte plant voor in de slaapkamer. Ook andere ruimtes fleurt hij trouwens lekker op. Met zijn tropische uiterlijk zorgt hij voor een instant ‘s zomers gevoel.

De Ananas Corona tegen snurken

Niet voor niks wordt de Ananas Corona ook wel de anti snurk plant genoemd. Er zijn aanwijzingen dat deze plant meer zuurstof produceert dan andere kamerplanten. Daarnaast produceert hij die zuurstof ‘s nachts in plaats van overdag (zoals de meeste planten). Verder helpt de lekkere geur van de Ananas Corona bij het openen van de luchtwegen en geeft de plant het enzym bromeliane af. Dit is een sterke ontstekingsremmer die ook in capsule-vorm verkocht wordt. Al deze eigenschappen samen zouden de snurk neigingen van jezelf of je kamergenoot best eens kunnen verminderen.

Het uiterlijk van de Ananas Corona

De Ananas Corona is een echte blikvanger. Bovenop de plant groeit namelijk een ananas. Helaas is hij niet zo lekker als de ananas die je in de supermarkt vindt, maar hij ziet er wel ongeveer hetzelfde uit. Hij is alleen wat kleiner en donkerder.

De plant sterft nadat hij één keer gebloeid heeft en de meeste mensen schaffen daarna een nieuwe aan. Mocht je hele groene vingers hebben, dan kun je ook proberen om een nieuwe plant te kweken met de uitgebloeide plant. De Ananas Corona bloeit ongeveer 3 tot 6 maanden. Je kunt er dus lekker lang van genieten!

De herkomst

De Bromelia komt oorspronkelijk uit Uruguay, waar hij in de regenwouden groeit. De eerste resten die van de Bromelia werden gevonden zijn wel 30 miljoen jaar oud! Inmiddels is de plant overal in Midden- en Zuid-Amerika te vinden.

Verzorging

De Ananas Corona is relatief gemakkelijk te verzorgen. Houd rekening met het volgende:

Standplaats
Zet de plant bij een raam, maar zet hem er wel een eindje vanaf. Hij houdt van de zon, maar direct zonlicht vindt hij niet fijn. Als de bladeren geel of bruin worden heeft de Ananas Corona waarschijnlijk te veel zon gehad. Plaats hem dan wat verder van het raam. Bij temperaturen tussen de 15°C en 35°C voelt de plant zich het fijnst.

Extra voeding
De Ananas Corona is niet zo veeleisend. Het is niet persé nodig om hem bij te voeden. Wil je hem toch iets extra’s geven? Doe dat dan alleen in de zomer, want in de winter gaat hij in een soort winterslaap. Omdat de plant niet veel nodig heeft is het ruim voldoende om hem eens in de twee weken voeding te geven. Geef de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor kamerplanten.

Water geven
Geef de Ananas Corona eens per week water. Het is vooral belangrijk dat je hem water geeft in zijn hart. In de steel waaruit de bloem groeit slaat hij namelijk zijn water op. Als de plant in bloei staat is het slim om het blad af en toe te benevelen. Gaan de bladeren hangen? Dan kan hij waarschijnlijk wat extra water gebruiken.

Waar koop je de Ananas Corona?

De Ananas Corona is te koop bij tuincentra, tuinwinkels en plantenwebshops. Hij is het hele jaar door verkrijgbaar.